Press release : Nascar Whelen Euro Series

By 27. listopada 2020.Uncategorized @hr

Hrvatska zamjena za Most za treću utrku sezone NWES

Zbog COVID ograničenja utrka u Češkoj odgođena za 2021, tako da NWES dolazi na Automotodrom Grobnik i hrvatsku obalu po prvim puta.

“Mi se moramo prilagoditi ovoj promjenjivoj situaciji te smo sretni što razvijamo novi događaj u Hrvatskoj s vrlo motiviranim partnerom, Automotodromom Grobnik”, izjavio je direktor serije Jerome Galpin nakon posjeta stazi. “Hrvatska rivijera je prekrasna u ovo doba, Rijeka je savršena lokacija, a Automotodrom Grobnik brza, tehnička i fascinantna staza. Oduševljeni smo što ćemo ponuditi ovaj novi izazov NWES timovima i vozačima i radujemo se prvom NASCAR GP-u u Hrvatskoj.”

“Automotodrom Grobnik nije mogao zamisliti bolji kraj “lude” sezone i ovo je zasigurno prvi veliki korak prema dovođenju svjetski poznatih natjecanja na hrvatsko tlo. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao mnoga poboljšanja koja smo u posljednjih nekoliko godina uveli na Grobniku i cjelokupnoj infrastrukturi. U suradnji s HAKS-om i predsjednikom Davorinom Štetnerom, ovakav zajednički napredak rezultirat će jedino svijetloj budućnosti automotoutrka na našoj jedinoj trkaćoj stazi”, rekao je član Uprave Automotodroma Grobnik, Robert Žiković.

Grobnik će tako postati 17. različita staza na kojoj će se održati NASCAR GP u Europi, a Hrvatska deveta država koja će ugostiti najpoznatije američke trkaće automobile. Velika nagrada Hrvatske će se moći pratiti 14.-15.11.2020. putem televizije KreatorTV ili preko društvenih mreža NASCAR Whelen Euro Seriesa te streaming servisa Motorsport.tv