POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova politika privatnosti pruža informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka putem ovog web mjesta: www.grobnik.hr

VODITELJ OBRADE

AUTOMOTODROM GROBNIK d.o.o.,

Automotodrom 1, Čavle 51219

OIB:04061380249

 

Kontakt podaci: +385 51 259 222

 

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

DPO: Feralis Group d.o.o. – Ines Krečak Data Protection Professional CIPP/E

  • CIPP/E – Certified Information Privacy Professional/Europe
  • European Association of Data Protection Professionals, član
  • International Association of Privacy Professionals, član
  • European Federation of Data Protection Officers, predstavnik za RH

 

Kontakt: feralis@feralis.hr

 

PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU I OBRAĐUJU – SVRHA I PRAVNI TEMELJ

Osobne podatke putem ove web stranice možemo prikupljati u sljedeće svrhe:

  • prodaje naših usluga u web shop-u,
  • odgovaranja na vaš postavljeni upit/zahtjev,
  • realizacije Vašeg zahtjeva i prijava na objavljene natječaje,
  • radi boljeg funkcioniranja značajki internetskih stranica ovog web mjesta i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

 

Kategorije osobnih podataka

Putem ove web stranice mogu se prikupljati slijedeće kategorije osobnih podataka:

– identifikacijski podaci (npr. ime korisnika),

– kontakt podaci (npr. e-mail korisnika),

– podaci za plaćanje (npr. broj kartice za plaćanje),

– ostali podaci (npr. podaci koje nam dostavite putem poruka)

– podaci o korištenju ovog web mjesta (kolačići).

 

Zakonita osnova za obradu osobnih podataka

Ovo web mjesto koristi sljedeće zakonite osnove za prikupljanje osobnih podataka:

1) Izvršenje ugovora/usluge: Podaci se obrađuju radi omogućavanja izvršenja tražene usluge ili poduzimanja mjera prije pružanja tražene usluge, na temelju vašeg zahtjeva (primjerice, prodaja naših usluga u web shop-u i odgovaranje na Vaš postavljeni upit/zahtjev). Obrada podataka u svrhu prodaje naših usluga u web shop-u i odgovaranja na postavljeni upit/zahtjev nužna je za izvršenje tražene usluge. Stoga se prikupljeni podaci u tu svrhu smatraju nužnim podacima. Napominjemo da u slučaju nedostavljanja nužnih podataka, nećemo moći udovoljiti Vašem zahtjevu.

2) Legitimni interesi: Podaci se obrađuju na temelju naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa trećih strana, osim kada interesi, prava i slobode ispitanika pretežu nad tim interesima (primjerice, videonadzor).

3) Privola: Podaci se obrađuju na temelju prethodnog pristanka (primjerice, kolačići). Kako bismo poboljšali funkcionalnost internetske stranice i omogućili bolje korisničko iskustvo, koristimo određeni set kolačića. Međutim, prikupljamo samo one kolačiće na koje prethodno date pristanak. Tijekom cijelog razdoblja korištenja web mjesta, imate kontrolu nad kolačićima te ih možete uključivati ili isključivati prema vlastitim željama. Važno je napomenuti da povlačenje pristanka na prikupljanje kolačića ne utječe na zakonitost obrade podataka koja je već provedena do trenutka povlačenja pristanka.

 

Prikupljeni podaci ne obrađuju se u druge svrhe.

 

LEGITIMNI INTERES

U određenim situacijama možemo obrađivati Vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa. Onda kada obradu vršimo na toj osnovi, na temelju svoje posebne situacije možete nam uputiti prigovor na takvu obradu. Obradu nećemo moći ograničiti ili obustaviti u slučaju kada postoje uvjerljivi legitimni razlozi za takvu obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili kada je takva obrada potrebna radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pranih zahtijeva.

Obrade koje provodimo na temelju našeg legitimnog interesa:

 

  1. VIDEONADZOR

Svrha obrade: videonadzor provodimo u svrhu zaštite osoba i ljudi.

Rok pohrane snimki: video snimke čuvamo do 48 sati. Mogući je i duži rok pohrane ako su one dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom postupku.

Drugi primatelji: video snimke možemo dostaviti samo na zahtjev nadležnim tijelima (policija, sud) onda kada je potrebno za provođenje službenog postupka i ne mogu se dostaviti drugim osobama.

 

Prikupljeni podaci ne obrađuju se u svrhe.

 

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

Prikupljeni osobni podatci mogu se proslijediti na korištenje pružateljima informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga koji djeluju kao naši izvršitelji obrade. Navedeni izvršitelji pružaju razumna jamstva te su poduzeli odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bi se primjereno osigurala zaštita podataka i postupanje u skladu s zahtjevima Opće uredbe.  S takvim izvršiteljima obrade sklopljeni je sporazum/ugovor o obradi osobnih podataka  temeljem Provedbene odluke Komisije (EU) 2021/915 o standardnim ugovornim klauzulama između voditelja i izvršitelja obrade kao poseban dio ugovora. U navedenom sporazumu/ugovoru detaljno je propisano postupanje s osobnim podacima stoga isti nisu u mogućnosti obrađivati osobne podatke bez našeg naloga i prosljeđivati ih trećim stranama.

 

Osobni podaci ne prosljeđuju se  trećim stranama u svrhe izravnog marketinga.

 

RAZDOBLJE POHRANE  PODATAKA

Osobni podaci prikupljeni putem ove web stranice obrađuju se dok se ne ispuni svrha radi koje su podaci i prikupljen. Nakon prestanka svrhe  osobni  podaci više se ne obrađuju osim u slučaju ako nas na takvu obradu obvezuju pravni propisi ili se obrada temelji na našem legitimnom interesu. U slučaju obrade na temelju legitimnog interesa, ista se vrši dok takav interes postoji, korisnik je ne ograniči ili u potpunosti obustavi temeljem prigovora. Podatke koje obrađujemo na temelju pristanka pohranjujemo sve dok se ne ostvari svrha obrade ili dok Vi ne povučete svoj pristanak. Vaša privatnost i povjerenje su nam izuzetno važni te zato brinemo o tome da Vaši osobni podaci budu tretirani s pažnjom i odgovornošću.

 

PODACI PRIKUPLJENI PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Stranice i profili kojima upravljamo na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i dr.)  uvijek su pod točnim i punim nazivom voditelja obrade.

 

Osobne podatke o svojim kontaktima koje prikupimo korištenjem istih, koristimo  samo u slučaju odgovaranja na upit ili komentar te se u niti jednu drugu svrhu podaci ne obrađuju i ne pohranjuju.

 

PLAĆANJE KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA

Ukoliko prilikom kupnje u našem web shop-u između ponuđenih mogućnosti plaćanja odaberete plaćanje putem kreditne kartice biti ćete preusmjereni na WSPay platformu. WSPay je virtualni POS sustav koji predstavlja samostalnu uslugu autorizacije i naplate putem interneta uz maksimalnu sigurnost online plaćanja i autorizacije kreditnih i debitnih kartica za web prodajna mjesta.

 

Mi nemamo pristup podacima o Vašoj kartici. Od strane WSPay  sustava zaprimamo samo informaciju je li Vaša kupovina odobrena od strane Kartičara ili nije.

 

U skladu s PCI DSS standardima WSPay štiti prijenos Vaših podataka i Vašu privatnost i stoga koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. WSPay osobne podatke ne obrađuje niti koristi u druge svrhe osim u svrhe izvršenja tražene usluge autorizacije i naplate.

 

INTERNETSKI KOLAČIĆI

 

1) KOLAČIĆI KOJI SE PRIKUPLJAJU PUTEM OVE WEB STRANICE

Možemo koristiti nužne i nenametljive kolačiće u svrhu funkcioniranja značajki internetskih stranica kako bismo prikupili anonimne podatke koji ne sadrže identifikacijske informacije o pojedincu. Napominjemo da za korištenje nužnih kolačića ne prikupljamo Vašu privolu Što je u skladu s Direktivom 2009/136/EZ i Zakonom o elektroničkim komunikacijama koji propisuju da za kolačiće koji su tehnički neophodni za odvijanje komunikacije između korisnikove terminalne opreme i internetskog mjesta koje posjećuje ili za pružanje usluge na Internet mjestu na zahtjev korisnika nije potrebna privola korisnika.

 

2) OPĆI POJMOVI

Što su kolačići (COOKIE)?

Kolačić (cookie), poznati i kao HTTP kolačići, male su tekstualne datoteke koje web stranice pohranjuju na korisnikovom uređaju (poput računala, mobilnog telefona ili tableta) kada posjetite određenu web stranicu. Ovi kolačići omogućuju web stranici da pamti korisnikove akcije i postavke tijekom vremena. Kada korisnik ponovno posjeti istu web stranicu, kolačići se šalju natrag na web poslužitelj omogućujući web stranici da prepozna korisnika i pruži personalizirano iskustvo.

 

Koje informacije kolačići mogu pohranjivati?

Internetski kolačići mogu pohranjivati različite vrste informacija koje se odnose na korisnika i način na koji korisnik koristi određenu web stranicu. To uključuje identifikacijske podatke, korisničke postavke, sadržaj košarice na web stranicama za e-trgovinu, podatke o prijavljivanju na korisničke račune, informacije o aktivnostima korisnika na web stranici, interese korisnika za personalizaciju sadržaja i oglasa, vrijeme trajanja posjeta (sesija), te podatke o sigurnosti i autentifikaciji korisnika. Kolačići su alat koji omogućuje web stranicama da poboljšaju korisničko iskustvo i pruže personalizirane usluge.

 

Koja je svrha kolačića?

Svrha kolačića je optimizirati i poboljšati korisničko iskustvo prilikom posjeta web stranicama.

 

Kolačići prema funkciji:

I Tehnički kolačići

(uvijek aktivni) – nužni za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti. Ti kolačići ne pohranjuju informacije koje bi vas mogle identificirati.

II Funkcionalni kolačići

(mogu se isključiti) – omogućuju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju.

III Statistički kolačići

(mogu se isključiti)  – omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa u svrhu mjerenja i poboljšanja učinkovitosti  Internet mjesta.

IV Marketinški kolačići

(mogu se isključiti) – služe za praćenje korisnika kroz web stranice i prikazivanje ciljanih oglasa.

 

NAČIN ONEMOGUĆAVANJA KOLAČIĆA

U kontrolnom prozoru možete upravljati kolačićima koji nisu nužni na ovoj web stranici.

Isključivanjem kolačića korisnik odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki svog preglednika. Postavke kolačića mogu se također kontrolirati i konfigurirati i u Internet pregledniku. Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih Internet preglednika:

 

DODATNE INFOMACIJE OKO ISKLJUČIVANJA KOLAČIĆA

Neki preglednici omogućuju kretanje kroz Internet mjesto u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na sljedećim linkovima:

 

SIGURNOST OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost i povjerljivost u njihovoj obradi  te omogućavanje učinkovite primjene načela zaštite podataka, smanjenje količine podataka, opseg njihove obrade, razdoblje pohrane i njihovu dostupnost. U tu svrhu uveli smo  odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite koje osiguravaju razinu sigurnosti koja odgovara rizicima koje predstavlja obrada podataka i prirodi osobnih podataka koji se štite, imajući na umu karakteristike i troškove njihovog uvođenja.

 

Redovno preispitujemo obrade koje mogu predstavljat rizik za prava i slobode pojedinca te smo poduzeli primjerene mjere zasitite kako bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog ili nezakonitog uništenja ili slučajnog gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa, osobito u slučajevima gdje obrada uključuje prijenos osobnih podataka putem mreže, te od svih drugih nezakonitih oblika obrade.

OSTVARIVANJE PRAVA

 

Pravo na pristup

U svakom trenutku možete  zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci i detaljne informacije o obradi, osobito o njihovoj svrsi obrade, o vrsti/kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju uključujući i uvid u svoje osobne podatke, o primateljima ili kategorijama primatelja te o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni.

 

Pravo na ispravak

Osiguravamo pravo na ispravak te bez odgađanja možete ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.

 

Pravo na brisanje

Imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U slučaju opravdanosti zahtjeva i ako nas zakonska regulativa ne obvezuje na pohranu podataka,  podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja.

 

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka u slučajevima predviđenim Općom uredbom. Posebice ističemo da možete ograničiti obradu osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu kao zakonitoj osnovi za obradu.

 

Pravo na povlačenje privole

Imate pravo u bilo kojem trenutku povući danu privolu. Bitno je napomenuti da povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade osobnih podataka provedene do trenutka njezina povlačenja.

 

Pravo na prigovor

Imate pravo istaknuti prigovor na obradu svojih osobnih podataka u svim slučajevima predviđenim Općom uredbom. Posebno ističemo da možete istaknuti prigovor na obrade koje se temelje na legitimnom interesu kao zakonitoj osnovi za obradu te obradu ograničiti ili potpuno zabraniti.

 

PRIGOVOR NADZORNOM TIJELU

U slučaju kada smatrate da je obradom došlo do povrede Vaših osobnih podataka i kršenja odredbi Opće uredbe, možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu:

 

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Selska ulica 136, Zagreb

 

KONTAKT INFORMACIJE

Za dodatne informacije o obradi vaših osobnih podataka, pristup podacima ili u slučaju kada imate pritužbu ili prigovor možete nas kontaktirati:

 

e-mail: feralis@feralis.hr

 

Nakon identifikacije odgovor dostavljamo uobičajenim elektronskim oblikom osim ako se ne zatraži drugačije.

 

Svaki vaš upit nastojimo obraditi u roku od mjesec dana. Ako u roku od mjesec dana nismo u mogućnosti dostaviti odgovor, obavijestit ćemo vas o razlozima kašnjenja i roku u kojem se očekuje da odgovorimo (ne duže od 2 mjeseci od primitka upita).

 

DRUGE INFORMACIJE

Ova politika privatnosti redovito se preispituje, dopunjuje i mijenja kako bi uvijek odražavala stvarno stanje prikupljanja i obrade osobnih podataka putem ove web stranice. Molimo da redovito provjerite takve izmjene. U slučaju promjena koje mogu utjecati na prava ispitanika ili u bitnome mijenjati prethodnu obavijest o obradi, posebice u slučaju promjene svrha obrade, otkrivanja podataka i prijenosa u treće zemlje, obavijest će biti istaknuta u skočnom prozoru pri dolasku na ovo web mjesto.

 

Posljednje ažuriranje: srpanj/2024. godine

Strogo neophodni kolačići
PH_HPXY_CHECK WordPress Spremanje Vaših podataka za prijavu na Vašem računalu. dok se preglednik ne ugasi
moove_gdpr_popup Moove GDPR cookie policy Spremanje Vaših postavki kolačića. 1 godina
Oglašivački kolačići i kolačići učinkovitosti
_ga Google Analytics Koristi se za prepoznavanje korisnika. 2 godine
_gat_gtag_{tracking code} Koristi se za ograničavanje zahtjeva. Prikuplja informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju Internet stranicu 1 minuta
_gid Koristi se za razlikovanje korisnika. 1 dan
KOLAČIĆ IME SVRHA VIŠE

INFORMACIJA

Webserver kolačić ASP.NET_SessionId Ovo je privremeni kolačić koji koristimo kako bi održali sesiju posjetitelja u skladu sa zahtjevima stranice. Ovo su obavezno potrebni kolačići od prve strane.
Facebook kolačići fr, reg_fb_ref, sb, reg_fb_gate, _js_reg_fb_ref, datr, wd, reg_ext_ref, _js_datr, _js_fr, _js_reg_fb_gate, _js_reg_ext, ref, act, checkpoint, locale, pnl-data2, c_user, xs, pl Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Facebook koristi kako bi pružio agencijama za oglašavanje informacije o Vašem posjetu našoj web stranici kako bi Vam mogli prikazati oglase za proizvode i usluge od Vašeg interesa. Ovi kolačići nam također omogućuju da postavimo poveznice na Facebook stranice. Ovo su funkcionalni i marketing kolačići treće strane (Facebook). Pročitaj više o Politici kolačića Facebook-a i onemogućavanju postavljanja istih.
Facebook Pixel kolačić  tr Ovo je privremeni kolačić koji Facebook koristi za praćenje aktivnosti posjetitelja na web stranici te za usmjeravanje budućih Facebook reklama prema tim korisnicima. Omogućuje nam kreiranje marketing kampanja. Ovo je marketing kolačić treće strane (Facebook putem Google Tag Manager-a). Pročitaj više o Politici kolačića Facebook-a i onemogućavanju postavljanja istih.
Google Analytics kolačići  _gid, id, _ga, _gat Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Google koristi za prikupljanje podataka i izvještavanje o statistici upotrebe web-stranice bez identifikacije pojedinačnog posjetitelja Google servisima. Omogućuje nam da procijenimo posjećenost i korištenje stranice kako bismo prilagodili našu web-stranicu i pružili vam bolji sadržaj. Također nam omogućuje kreiranje remarketing kampanja. Ovo su analitčki/kolačići izvedbe i marketing kolačići treće strane (Google). Pročitaj više o Google politici kolačića i onemogućavanju postavljanja istih.
Kolačići Google postavki i ogalašavanja DV, NID, 1P_JAR, CONSENT, DSID, IDE Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Google koristi kako bi zapamtio Vaše postavke i druge informacije za personalizaciju oglasa. To mu omogućuje oglašavanje na temelju onog što je relevantno korisniku, unaprijeđenje izvještaja o izvedbi marketinških kampanja i selekciju prikaza reklama korisnicima. Omogućuju nam prikaz Google karti. Ovo su marketing kolačići treće strane (Google).Pročitaj više o Google politici kolačića i onemogućavanju postavljanja istih.
YouTube kolačići VISITOR_INFO1_LIVE, GPS, YSC, PREF, CheckConnectionTempCookie5 Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Youtube koristi za prikaz videozapisa na našim web stranicama. Ovo su funkcionalni i marketing kolačići treće strane (YouTube/Google). Više o politici kolačića Google-ai onemogućavanju postavljanja istih.