POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova politika privatnosti pruža informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka putem ovog web mjesta: www.grobnik.hr

VODITELJ OBRADE

AUTOMOTODROM GROBNIK d.o.o.,

Automotodrom 1, Čavle 51219

OIB:04061380249

Kontakt podaci: +385 51 259 222

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

DPO: Feralis Privacy Center – Ines Krečak

 • CIPP/E – Certified Information Privacy Professional/Europe
 • European Association of Data Protection Professionals, član
 • International Association of Privacy Professionals, član
 • European Federation of Data Protection Officers, predstavnik za RH

Kontakt: dpo@feralis.hr

SVRHE OBRADE I ZAKONITOST

Osobne podatke putem ove web stranice možemo prikupljati u svrhu prodaje naših usluga u web shop-u,  odgovaranja na vaš postavljeni upit ili u svrhu realizacije vašeg zahtjeva i prijava na objavljene natječaje.

Takva obrada osobnih podataka zakonita je sukladno Općoj uredbi jer je nužna za izvršavanje tražene usluge ili kako bi se poduzele radnje kako bi se tražena usluga mogla pružiti.

Prikupljeni podaci ne obrađuju se u druge svrhe.

LEGITIMNI INTERES

U određenim situacijama možemo obrađivati vaše osobne podatke na temelju našeg legitimnog interesa. Onda kada obradu vršimo na toj osnovi, na temelju svoje posebne situacije možete nam uputiti prigovor na takvu obradu. Obradu nećemo moći ograničiti ili obustaviti u slučaju kada postoje uvjerljivi legitimni razlozi za takvu obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili kada je takva obrada potrebna radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtijeva.

Obrade koje provodimo na temelju našeg legitimnog interesa:

 1. VIDEONADZOR

Svrha obrade: videonadzor provodimo u svrhu zaštite osoba i ljudi.

Rok pohrane snimki: video snimke čuvamo 30 dana. Mogući je i duži rok pohrane ako su one dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom postupku.

Drugi primatelji: video snimke možemo dostaviti samo na zahtjev nadležnim tijelima (policija, sud) onda kada je potrebno za provođenje službenog postupka i ne mogu se dostaviti drugim osobama.

Prikupljeni podaci ne obrađuju se u svrhe.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo proslijediti na korištenje pružateljima informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga koji djeluju kao naši izvršitelji obrade.

Navedeni izvršitelji pružaju razumna jamstva te su poduzeli odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bi se primjereno osigurala zaštita podataka i postupanje u skladu s zahtjevima Opće uredbe.  S takvim izvršiteljima obrade sklopili smo sporazum o obradi osobnih podataka kao posebni dio ugovora u kojima je detaljno propisano postupanje s osobnim podacima, stoga isti nisu u mogućnosti obrađivati Vaše osobne podatke bez našeg naloga i prosljeđivati ih trećim stranama.

RAZDOBLJE POHRANE  PODATAKA

Osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka radi koje su osobni podaci i prikupljeni. Nakon prestanka svrhe  osobne  podatke više ne koristimo. U određenim okolnostima možemo ih i dalje pohranjivati u našim sustavima pohrane ako nas na to obvezuje zakon ili drugi propis.

PODACI PRIKUPLJENI PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Stranice i profili kojima upravljamo na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i dr.)  uvijek su pod točnim i punim nazivom ovog Društva.

Osobne podatke o svojim kontaktima koje prikupimo korištenjem istih, koristimo  samo u slučaju odgovaranja na upit ili komentar te se u niti jednu drugu svrhu podaci ne obrađuju i ne pohranjuju.

PLAĆANJE KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA

Ukoliko prilikom kupnje u našem web shop-u između ponuđenih mogućnosti plaćanja odaberete plaćanje putem kreditne kartice biti ćete preusmjereni na WSPay platformu

WSPay je virtualni POS sustav koji predstavlja samostalnu uslugu autorizacije i naplate putem interneta uz maksimalnu sigurnost online plaćanja i autorizacije kreditnih i debitnih kartica za web prodajna mjesta.

Mi nema pristup podacima o vašoj kartici.

Od strane WSPay  sustava zaprimamo samo informaciju da li je vaša kupovina odobrena od strane Kartičara ili nije.

U skladu s PCI DSS standardima WSPay štiti prijenos Vaših podataka i Vašu privatnost i stoga koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. WSPay osobne podatke ne obrađuje niti koristi u druge svrhe osim u svrhe izvršenja tražene usluge autorizacije i naplate.

KORIŠTENJE KOLAČIĆA

Na ovim internetskim stranicama koristimo tehničke kolačiće (kolačići nužni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti) te neesencijalne „kolačiće“ u svrhu poboljšanja rada sustava i radi poboljšanja vašeg korisničkog iskustva onda kada nam date svoj pristanak. U svakom trenutku pristanak možete povući i zaustaviti daljnju obradu bez negativnih posljedica. Detaljne informacije o kolačićima koje koristimo možete vidjeti u našoj Politici kolačića.

SIGURNOST OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Prikupljamo i obrađujemo osobne podatke na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost i povjerljivost u njihovoj obradi  te omogućavanje učinkovite primjene načela zaštite podataka, smanjenje količine podataka, opseg njihove obrade, razdoblje pohrane i njihovu dostupnost. U tu svrhu uveli smo  odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite koje osiguravaju razinu sigurnosti koja odgovara rizicima koje predstavlja obrada podataka i prirodi osobnih podataka koji se štite, imajući na umu karakteristike i troškove njihovog uvođenja.

Redovno preispitujemo obrade koje mogu predstavljati rizik za prava i slobode pojedinca te smo poduzeli primjerene mjere zasitite kako bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog ili nezakonitog uništenja ili slučajnog gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa, osobito u slučajevima gdje obrada uključuje prijenos osobnih podataka putem mreže, te od svih drugih nezakonitih oblika obrade.

OSTVARIVANJE PRAVA

Pravo na pristup

U svakom trenutku možete od nas zatražiti potvrdu obrađuju li se vaši osobni podaci i detaljne informacije o obradi osobito o njihovoj svrsi obrade, o vrsti/kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju uključujući i uvid u svoje osobne podatke, o primateljima ili kategorijama primatelja te o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni.

Pravo na ispravak

Imate pravo od nas bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.

Pravo na brisanje

Imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U slučaju opravdanosti zahtjeva i ako nas zakonska regulativa ne obvezuje na pohranu podataka,  podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja.

Navedena pravo nije primjenjivo u mjeri u kojoj je obrada nužna:

 • radi ostvarivanja prava na slobodu izražavanja i informiranja;
 • radi poštovanja pravne obveze kojom se zahtijeva obrada u pravu Unije ili pravu države članice kojem podliježe voditelj obrade ili za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanju službene ovlasti voditelja obrade;
 • u svrhe arhiviranja u javnom interesu, u svrhe znanstvenog ili povijesnog istraživanja ili u statističke svrhe u skladu s Općom uredbom
 • radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo od nas zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako osporavate točnost tih podataka, (na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka), ako je obrada nezakonita pri čemu se protivite brisanju podataka, ako ste uložili prigovor na obradu vaših podataka te ako podaci nama više nisu potrebi i možemo ih izlučiti, ali su potrebni vama za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te stoga želite da iste i dalje samo pohranjujemo.

Pravo na pritužbu i prigovor

Ako imate pritužbe ili prigovor u vezi s obradom osobnih podataka  možete nam se u svakom trenutku obratiti te na temelju vaše posebne situacije uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koju provodimo.

PRIGOVOR NADZORNOM TIJELU

Onda kada smatrate da je prikupljanjem i obradom osobnih podataka došlo do povrede Vaših prava, možete podnijeti prigovor nadzornom tijelu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Selska ulica 136, Zagreb

KONTAKT INFORMACIJE

Za dodatne informacije o obradi vaših osobnih podataka, pristup podacima ili u slučaju kada imate pritužbu ili prigovor možete nas kontaktirati:

e-mail: dpo@feralis.hr

Nakon identifikacije odgovor dostavljamo uobičajenim elektronskim oblikom osim ako se ne zatraži drugačije.

Svaki vaš upit nastojimo obraditi u roku od mjesec dana. Ako u roku od mjesec dana nismo u mogućnosti dostaviti odgovor, obavijestit ćemo vas o razlozima kašnjenja i roku u kojem se očekuje da odgovorimo (ne duže od 2 mjeseci od primitka upita).

DRUGE INFORMACIJE

Ova politika privatnosti redovito se preispituje, dopunjuje i mijenja kako bi uvijek odražavala stvarno stanje prikupljanja i obrade osobnih podataka putem ove web stranice. Molimo da redovito provjerite takve izmjene.

Posljednje ažuriranje: veljača/2022. godine

POLITIKA KOLAČIĆA

UPOZNAVANJE S KOLAČIĆIMA

 

ŠTO SU KOLAČIĆI (COOKIE)?

Kolačić (cookie) predstavlja informaciju koja se pohranjuje na Vaše računalo od strane Internet stranice koju posjećujete. Kolačići obično spremaju Vaše postavke te postavke za Internet stranicu, a kao što su preferirani jezik ili adresa. Nakon što naknadno opet posjetite istu Internet stranicu, Internet preglednik povratno odašilje kolačiće koji pripadaju toj Internet stranici. Time se omogućava Internet stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

KOJE INFORMACIJE KOLAČIĆI MOGU POHRANJIVATI?

Kolačići mogu pohranjivati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako vi to omogućite. Naime, ova stranica  ne može dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke Internet preglednika kako bi mogli sami birati hoćete li zahtjeve za pohranu kolačića odobriti ili odbiti, pobrisat spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju Internet preglednika i slično.

KOJA JE SVRHA KOLAČIĆA

Kako bi se osigurao pravilan rad stranice,  daljnja unaprjeđenja te radi poboljšanja Vaših iskustava u pregledavanju, stranica iz tog razloga na Vaše računalo pohranjuje malenu količinu informacija (kolačiće).

KOJI SVE KOLAČIĆI POSTOJE

Kolačići od prve strane (first party cookies)

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Kolačići treće strane (third party cookies)

Kolačići koje je na vaš uređaj web stranicom koju posjećujete instalirala druga organizacija poznati su kao kolačići “treće strane”. Primjer kolačića “treće strane”  je kolačić koji je postavila tvrtka specijalizirana za analitiku web stranica (primjerice, Google Analytics) koja vlasniku web stranice daje podatke o broju osoba koji posjećuju istu ili primjerice alati društvenih mreža na člancima, za lakše dijeljenje članaka.

Stalni kolačići (persistent cookies)

Stalni kolačići ostaju spremljeni na vašem uređaju i nakon zatvaranja web preglednika. Uz pomoć ovih kolačića web stranice pohranjuju podatke kako bi vam se olakšalo njihovo korištenje. Primjerice, web stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke zapamtit će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu.

Privremeni kolačići (session cookies)

Privremeni kolačići uklanjanju se s vašeg uređaja u trenutku zatvaranja web preglednika u kojem ste pregledavali web stranicu. Pomoću ovih kolačića stranice pohranjuju privremene podatke koji služe za njezino ispravno funkcioniranje.

KORIŠTENJE KOLAČIĆA OD STRANE OVE INTERNETSKE STRANICE

DA LI STRANICA KORISTI KOLAČIĆE?
Ova stranica koristi kolačiće kako bi Vam se omogućilo što bolje korisničko iskustvo.

Kako bismo navedeno postigli te kako bi stranica radila pravilno i bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, a u svrhu poboljšavanja vašeg iskustva pregledavanja, koristimo svoje i standardne kolačiće trećih strana radi prikupljanja podataka o vašem online ponašanju prilikom korištenja Internetske stranice istovremeno prateći učestalost vaših posjeta.

Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu. Ne koristimo nametljive kolačiće te preko 90 % svih internetskih stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti Vaš pristanak.

Može posjetiti naše web stranice i bez korištenja kolačića.

Ako ne želite da ih računalo prepoznaje prilikom posjeta, može podesiti računalo da ne sprema kolačića na tvrdom disku odabirom opcije “Ne prihvaćaj kolačiće” u postavkama preglednika. Ako ne prihvaćate kolačiće, to može ograničiti funkcionalnost naših usluga na ovoj stranici.

KAKVE KOLAČIĆE KORISTIMO I ZAŠTO?

 • Kolačići s naše strane (first party cookies)
 • Privremeni kolačići (Session cookies)- to su privremeni kolačići koji istječu (i automatski se brišu) kada zatvorite Internet preglednik. Stranica  koristi session cookies kako bi omogućila pristup sadržaju (što činite kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
 • Trajni kolačići (Persistent cookies)- obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, sve dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Stranica   koristi trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike svojih korisnika, tako da možemo poboljšati Internet stranicu prema Vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.
 • Kolačići trećih strana (third party cookies)

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji na Vaša računala pohranjuju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove stranice ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Trenutno omogućujemo:

Mjerenje posjećenosti – Internet stranica koristi servis za mjerenje posjećenosti, a to je Google Analytics.

Internetska stranica može sadržavati poveznice (links) na stranice trećih. Ako slijedite poveznicu na bilo koju internetsku stranicu trećih, molimo imajte u vidu da naveden stranice imaju vlastite Politike o privatnosti i o korištenju kolačića za koje mi ne preuzimamo nikakvu odgovornost niti obvezu. Molimo da provjerite navedene politike prije ostavljanja osobnih podataka na internetskim strancima trećih.

U nastavku su primjeri kolačića koje koristimo, uključujući pojedinosti o njihovoj svrsi i druge informacije koje vam mogu biti korisne. U svakom slučaju imajte na umu da ako odlučite pristupiti internetskim stranicama trećih strana putem ove  internetske stranice, kolačići navedeni u nastavku možda ne čine sveobuhvatan popis.

Google-analytics.com

Vrsta: treća strana iz tvrtke Google Inc.

Svrha: Google Analytics postavlja kolačiće kako bi nam omogućio praćenje korištenja stranica i usluga na našim internetskim stranicama.

Koji podaci se zadržavaju: Trajanje posjeta, prikazi stranica, lokacija, operativni sustav, preglednik, put ulaza, br. posjeta

Poveznica s osobnim podacima? Ne

Vrsta kolačića? Trajno

Kolačići treće strane? Da, Google Inc.

Pravila trećih strana: http://www.google.co.uk/intl/en/policies/privacy/

DRUŠTVENE MREŽE

U svojem poslovanju, koristimo društvene mreže i one također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

PRISTANAK NA POHRANJIVANJE KOLAČIĆA

Korištenjem stranice   bez promjene postavki kojima bi se uskratila suglasnost na pohranu kolačića na Vaše računalo, prihvaćate korištenje i pohranu kolačića na Vaše računalo. Ukoliko ne pristanete na pohranu kolačića, pohranjivanje istih na Vašem računalu bit će onemogućeno, a Vi ćete i dalje biti u mogućnosti pregledavati naše stranice, s time da Vam pojedine mogućnosti Internet stranice neće biti dostupne u punom sadržaju.

ŠTO AKO NE PRIHVATITE KOLAČIĆE

Ako odlučite ne prihvatiti kolačiće, moguće je da se određene značajke ove internetske stranice neće prikazivati ili ispravno raditi. To će ograničiti mogućnosti koje vam pruža naša stranica te bi moglo utjecati na dizajn i korisničko iskustvo.

Primjer značajki na koje bi odbijanje kolačića moglo utjecati:

 • prilagođeno iskustvo na internetskoj stranici
 • označavanje da vam se stranica sviđa i dijeljenje na društvenim mrežama
 • prikaz ugrađenog sadržaja

 

NAČIN ONEMOGUĆAVANJA KOLAČIĆA

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem Internet pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranici

Za informacije o postavkama kolačića, odaberite Internet preglednik koji koristite:

DODATNE INOFMACIJE OKO ISKLJUČIVANJA KOLAČIĆA

Trenutno postoji nekoliko Internet stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. O navedenoj temi se možete podrobno informirati na sljedećim linkovima:

IZMJENE POLITIKE O KORIŠTENJU KOLAČIĆA

Odredbe ove Politike mogu se s vremena na vrijeme mijenjati. Svaku izmjenu koju naknadno unesemo u ovu Politiku objaviti ćemo na ovoj Internetskoj stranici ili ćemo vam se obratiti putem drugih komunikacijskih kanala.

Zadnje ažuriranje: veljača 2019. godine.

KONTAKT

Sva pitanja, komentare i upite  u svezi ove politike kolačića slobodno  uputite našem službeniku za zaštitu podataka.

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Ines Bolkovac, zastita.podataka@feralis.hr

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA:

Preuzimite zahtjev

Strogo neophodni kolačići
PH_HPXY_CHECK WordPress Spremanje Vaših podataka za prijavu na Vašem računalu. dok se preglednik ne ugasi
moove_gdpr_popup Moove GDPR cookie policy Spremanje Vaših postavki kolačića. 1 godina
Oglašivački kolačići i kolačići učinkovitosti
_ga Google Analytics Koristi se za prepoznavanje korisnika. 2 godine
_gat_gtag_{tracking code} Koristi se za ograničavanje zahtjeva. Prikuplja informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju Internet stranicu 1 minuta
_gid Koristi se za razlikovanje korisnika. 1 dan
KOLAČIĆ IME SVRHA VIŠE

INFORMACIJA

Webserver kolačić ASP.NET_SessionId Ovo je privremeni kolačić koji koristimo kako bi održali sesiju posjetitelja u skladu sa zahtjevima stranice. Ovo su obavezno potrebni kolačići od prve strane.
Facebook kolačići fr, reg_fb_ref, sb, reg_fb_gate, _js_reg_fb_ref, datr, wd, reg_ext_ref, _js_datr, _js_fr, _js_reg_fb_gate, _js_reg_ext, ref, act, checkpoint, locale, pnl-data2, c_user, xs, pl Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Facebook koristi kako bi pružio agencijama za oglašavanje informacije o Vašem posjetu našoj web stranici kako bi Vam mogli prikazati oglase za proizvode i usluge od Vašeg interesa. Ovi kolačići nam također omogućuju da postavimo poveznice na Facebook stranice. Ovo su funkcionalni i marketing kolačići treće strane (Facebook). Pročitaj više o Politici kolačića Facebook-a i onemogućavanju postavljanja istih.
Facebook Pixel kolačić  tr Ovo je privremeni kolačić koji Facebook koristi za praćenje aktivnosti posjetitelja na web stranici te za usmjeravanje budućih Facebook reklama prema tim korisnicima. Omogućuje nam kreiranje marketing kampanja. Ovo je marketing kolačić treće strane (Facebook putem Google Tag Manager-a). Pročitaj više o Politici kolačića Facebook-a i onemogućavanju postavljanja istih.
Google Analytics kolačići  _gid, id, _ga, _gat Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Google koristi za prikupljanje podataka i izvještavanje o statistici upotrebe web-stranice bez identifikacije pojedinačnog posjetitelja Google servisima. Omogućuje nam da procijenimo posjećenost i korištenje stranice kako bismo prilagodili našu web-stranicu i pružili vam bolji sadržaj. Također nam omogućuje kreiranje remarketing kampanja. Ovo su analitčki/kolačići izvedbe i marketing kolačići treće strane (Google). Pročitaj više o Google politici kolačića i onemogućavanju postavljanja istih.
Kolačići Google postavki i ogalašavanja DV, NID, 1P_JAR, CONSENT, DSID, IDE Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Google koristi kako bi zapamtio Vaše postavke i druge informacije za personalizaciju oglasa. To mu omogućuje oglašavanje na temelju onog što je relevantno korisniku, unaprijeđenje izvještaja o izvedbi marketinških kampanja i selekciju prikaza reklama korisnicima. Omogućuju nam prikaz Google karti. Ovo su marketing kolačići treće strane (Google).Pročitaj više o Google politici kolačića i onemogućavanju postavljanja istih.
YouTube kolačići VISITOR_INFO1_LIVE, GPS, YSC, PREF, CheckConnectionTempCookie5 Ovo su privremeni i trajni kolačići koje Youtube koristi za prikaz videozapisa na našim web stranicama. Ovo su funkcionalni i marketing kolačići treće strane (YouTube/Google). Više o politici kolačića Google-ai onemogućavanju postavljanja istih.