Plava zastava: Upozorava sporijeg vozača da će ga uskoro pretjecati brži vozač te mu mora dozvoliti da to i učini prvom prilikom.

Crvena zastava koja vijori uz pistu: Označava da su utrka ili trening prekinuti. Vozači se polako moraju vratiti u box.

Crvena zastava – na ulazu u boxove ili na pisti: Vozači moraju stati. Ne smiju prijeći ovu zastavu.

Crna zastava (s brojem): Informira vozača s istaknutim brojem da se sljedeći put kad se približava ulazu u box mora zaustaviti.

Crna zastava s narančastim diskom (s brojem): Informira vozača s istaknutim brojem da njegovo vozilo ima mehaničkih problema koji mogu biti opasni za njega ili druge sudionike te da se mora zaustaviti na prvo sigurno mjesto.

Zelena zastava: Na pisti nema nikakvih opasnosti. Zastava mora biti izvješena na sudačkom mjestu netom nakon nesreće koja zahtijeva žutu zastavu. Kada starter zamaše zelenom zastavom to je znak za početak kruga za zagrijavanje. Ova zastava mora nepomično biti vidljiva na svakom sudačkom mjestu kod prvog kruga pri svakoj vježbi.

Žuta zastava: Označava opasnost na ili blizu piste. Mora biti izvješena bar na dva sudačka mjesta prije opasnosti. Vozači moraju usporiti i biti pripravni za zaustavljanje. Preticanje je zabranjeno sve do mjesta gdje se nalazi zelena zastava, osim ako se radi o vozaču koji je puno sporiji.

Bijela zastava: Na pisti se nalazi vozilo male brzine, ambulantna kola ili slično vozilo. Mora biti izvješena na dva sudačka mjesta i znači da će se vozači susresti sa vozilom u istom traku ili u traku do. Vozačima je zabranjeno preticati kod bijele zastave, osim ako se radi o vozaču koji je puno sporiji i tek kad prijeđe vozilo.

Žuta zastava sa crvenim prugama: Ulje, voda, šljunak ili neka druga tvar utječu na prijanjanje za pistu.

Kockasta crno/bijela zastava: Označava kraj utrke, treninga ili probne vožnje.