Plava zastava

Plavom zastavom upozorava se sporiji vozač da će ga uskoro zaobići brži te mu slijedom toga mora isto dozvoliti prvom prilikom.

Crvena zastava koja vijori uz pistu

Crvena zastava u mahanju označava da su utrka ili trening prekinuti.  Sukladno signalizaciji vozači se moraju polako vratiti u box.

Crvena zastava – na ulazu u boxove ili na pisti

Vozači ne smiju prijeći ovu zastavu što znači čim ju uoče moraju stati.

Crna zastava (s brojem)

Ovom zastavom informira se vozača s istaknutim brojem da se slijedeći put, kad se približava ulazu u boks, mora zaustaviti.

Crna zastava s narančastim diskom (s brojem)

Informira vozača s istaknutim brojem da njegovo vozilo ima mehaničkih problema koji mogu biti opasni za njega ili druge sudionike.  Vozač se mora zaustaviti na prvo sigurno mjesto.

Zelena zastava

Zelena zastava označava da na pisti nema nikakvih opasnosti. Ista mora biti izvješena na sudačkom mjestu netom nakon nesreće koja zahtijeva žutu zastavu.

Kada se pokaže u mahanju označava početak kruga za zagrijavanje. Ova zastava mora  biti vidljiva na svakom sudačkom mjestu kod prvog kruga.

Žuta zastava

Žuta zastava označava opasnost na ili blizu piste stoga mora biti izvješena bar na dva sudačka mjesta prije opasnosti. Prema istoj vozači moraju usporiti i biti pripravni za zaustavljanje.

Pretjecanje je zabranjeno sve do mjesta gdje se nalazi zelena zastava, osim ako se radi o vozaču koji je puno sporiji.

Bijela zastava

Bijela zastava signalizira da se na pisti nalazi vozilo male brzine, ambulantna kola ili slično vozilo.

Zastava mora biti izvješena na dva sudačka mjesta i znači da će se vozači susresti sa vozilom u istoj traci ili onoj do.

Žuta zastava sa crvenim prugama

Ova zastava signalizira kako ulje, voda, šljunak ili neka druga supstanca mogu biti na stazi, a može otežati ili ugroziti prianjanje guma na stazu.

Kockasta crno/bijela zastava

Označava kraj utrke, treninga ili probne vožnje.